Champions League-ontknoping: AC Milan gaat met Chelsea door naar knock-outfase

02-11-2022 22:54
8

Ook in Groepen E en G zijn de beslissingen gevallen. AC Milan volgt groepswinnaar Chelsea naar de volgende ronde van de Champions League. Ook Manchester City heeft zich verzekerd van de groepswinst.

AC Milan - Red Bull Salzburg 4-0
AC Milan had de beste papieren om naast Chelsea door te gaan in de Champions League, maar kon het zich niet permitteren het duel met Salzburg op halve kracht af te werken. De Oostenrijkers vochten in Milaan voor de laatste kansen, toch bleek het krachtsverschil te groot.

Milan greep na dertien minuten spelen de leiding in het San Siro: Olivier Giroud kopte knap raak uit een hoekschop van Sandro Tonali. Na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, waardoor de tweede ronde binnen handbereik was. Rade Krunic scoorde, óók met het hoofd, op aangeven van Giroud, die nog voor het uur de 3-0 maakte. Het bleek voor Maximilian Wöber, met zijn 24 jaar de jongste Salzburg-speler, de definitieve nekslag. De club uit Oostenrijk gaat door in de Europa League. Junior Messias strooide met de 4-0 nog wat extra zout in de wonden van Salzburg.

Chelsea - Dinamo Zagreb 2-1
Chelsea heeft zich voor eigen publiek verzekerd van de groepswinst. Gemakkelijk ging dat allesbehalve. De ploeg van Graham Potter, die even in een mindere fase zit, keek al na zeven minuten spelen tegen een achterstand aan dankzij een goal van Bruno Petkovic. Al snel stelde Chelsea orde op zaken. Eerst via Raheem Sterling, twaalf minuten later via Denis Zakaria.

Dinamo Zagreb, dat slechts vier punten wist te behalen, kon bij een nederlaag van Salzburg nog plaatsing voor de Europa League afdwingen en omdat het in Londen slechts 2-1 voor Chelsea stond, bleef het spannend.Ver in de tweede helft probeerde Dinamo in een soort alles-of-niets-poging een resultaat te forceren, maar met het nodige kunst- en vliegwerk wist Chelsea de zege over de streep te trekken.

Manchester City - Sevilla 3-1
De wedstrijd tussen Manchester City en Sevilla was er een om de eer. De Engelsen zijn al zeker van de groepswinst, Sevilla weet dat het in 2023 actief zal zijn in de Europa League. Toch toonden de Andalusiërs zich in Manchester zich van hun beste kant. Het kwam via uitblinker Rafa Mir zelfs op voorsprong.

Als Sevilla in Manchester een resultaat had willen halen, dan had dat woensdagavond gekund. Manchester City had een sterke tweede helft nodig om niet tegen een thuisnederlaag aan te lopen. Het herstelde zich via Rico Lewis en later via Julian Álvarez, na een keurige steekbal van Kevin De Bruyne. Riyad Mahrez besliste de wedstrijd met de 3-1.