'Overmars wilde alsnog verlengen bij Ajax, maar ik wilde elders gaan kijken'

'Overmars wilde alsnog verlengen bij Ajax, maar ik wilde elders gaan kijken'

03-11-2022 15:30
17

Voor Vitesse-doelman Daan Reiziger heeft de competitiewedstrijd tegen Ajax - volgende week woensdag - een bijzondere lading. Hij keepte jarenlang in Amsterdam en komt oud-ploeggenoten als Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Brian Brobbey tegen.

Reiziger verliet Ajax vorig jaar voor Vitesse. Een vervolg in Amsterdam zat er niet in, zo kreeg hij te horen, maar na de mededeling dat hij mocht vertrekken speelde hij nog negen wedstrijden voor Jong Ajax en zat hij op de bank bij Europa League-wedstrijden van Ajax.

Wedden

Meer odds

"Na die negen wedstrijden kwam Marc Overmars alsnog met een voorstel om te verlengen, maar ik was al om me heen aan het kijken", vertelt Reiziger in een interview met Voetbal International. "Ik wilde elders gaan kijken, daar waar de kans op speelminuten groter zou zijn. Bij Ajax stond er een vermogen aan keepers op de loonlijst natuurlijk."

Wel heeft de 21-jarige doelman uit Groningen altijd gedroomd van Ajax 1. "Die droom moet je hebben als je voor Ajax kiest, anders moet je niet gaan." Bij Vitesse heeft Reiziger nog een contract tot medio 2024.