Drama voor Duitsland: Werner raakt geblesseerd aan enkel en mist WK

Drama voor Duitsland: Werner raakt geblesseerd aan enkel en mist WK

03-11-2022 16:30 Laatste update: 16:37
32

Timo Werner is afgehaakt voor het WK in Qatar. De spits van RB Leipzig raakte geblesseerd in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk en zal de rest van dit jaar niet meer in actie komen.

Werner kreeg woensdagavond al na dertien minuten een tik op zijn enkel. De behandeling duurde een tijdje, waarna hij in de negentiende minuut vervangen werd door Emil Forsberg. Uit nader onderzoek is inmiddels gebleken dat de blessure hem in ieder geval tot na het WK aan de kant zal houden. 

Dat is een hard gelag voor Werner en bondscoach Hansi Flick, die in de punt van de aanval niet over heel veel smaken kan beschikken. De 26-jarige Werner speelde al 55 interlands voor de Duitsers. Hierin maakte hij 24 doelpunten. Dit seizoen steekt hij in een uitstekende vorm. Nadat hij bij Chelsea vertrok en terugkeerde bij Leipzig was hij al goed voor negen doelpunten en vier assists in zestien officiële duels. 

Op 23 november begint voor Duitsland het WK. Dan is Japan de tegenstander. Vier dagen later staat het duel met Spanje op het programma. De laatste groepswedstrijd is op 1 december tegen Costa Rica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie