Slot om oren geslagen met opmerking voor duel met Lazio: 'Waarom draai je het om?'

Slot om oren geslagen met opmerking voor duel met Lazio: 'Waarom draai je het om?'

03-11-2022 19:55
11

Feyenoord-trainer Arne Slot vond de suggestie dat het in zijn voorhoede een kwestie van steen, papier, schaar is 'zwaar overdreven'. Halverwege het Europa League-duel met SS Lazio halen de analisten van ESPN echter hun gelijk.

"Na 25 minuten besluit hij al wat om te zetten. Voorafgaand zei hij nog dat het niet waar is dat het roll the dice is, of steen, papier, schaar. Maar Szymanski ging van de rechtervleugel op tien spelen, omdat Dilrosun daar niet echt uit de verf kwam. Daardoor kreeg Feyenoord wat meer grip op de wedstrijd", vertelt Pierre van Hooijdonk in de studio van ESPN.

Marciano Vink snapt niet dat Dilrosun aanvankelijk op tien stond en Szymanski op rechts. "Het is toch ook het meest logisch om zo te beginnen? Szymanski is het best op tien, Dilrosun kan de achterhoede pijn doen met zijn snelheid. Waarom zou je dat weer omdraaien?" 

Van Hooijdonk stelt dat Feyenoord 'verre van goed' speelde voor rust. "Het is echt slordig in balbezit, ze leveren de bal zomaar in. In de beginfase waren er aan beide kanten domme fouten. Hancko was een soort van coördinatiefout. Feyenoord had eigenlijk geen enige grip op Lazio."

Kenneth Perez moest denken aan het duel met Olympique Marseille van vorig seizoen. "Want Lazio neemt ook veel risico in de opbouw. Maar Feyenoord heeft niet echt de kwaliteit vandaag om daarvan te profiteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie