FC Utrecht wéér getroffen door zware blessure: 'Dat maakt het extra wrang'

FC Utrecht wéér getroffen door zware blessure: 'Dat maakt het extra wrang'

04-11-2022 11:23
11

FC Utrecht is opnieuw getroffen door een zware blessure. Django Warmerdam moet een operatie ondergaan en is maandenlang uit de roulatie.

Warmerdam raakte twee weken geleden in de bekerwedstrijd tegen Sportlust '46 geblesseerd aan zijn knie. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij onder het mes moet. Hoe lang hij uit de roulatie is, kan FC Utrecht nog niet zeggen. 'Zeker is dat Warmerdam maandenlang is uitgeschakeld', aldus de club.

"Het valt me zwaar dat ik de komende tijd niet mijn bijdrage kan leveren aan het team, maar me moet richten op mijn herstel. Dat ik deze blessure heb opgelopen op het moment dat ik juist weer basisspeler was, maakt het extra wrang", aldus Warmerdam. "Die mentale tik heb ik verwerkt. Nu ga ik er alles aan doen fysiek ook weer volledig te herstellen en zo snel mogelijk weer op het trainingsveld te staan."

Warmerdam had zich net teruggeknokt in de basiself van trainer Henk Fraser. Hij sluit aan in de volle FC Utrecht-ziekenboeg, die verder bestaat uit Nick Viergever, Mimoun Mahi, Arthur Zagre, Naoki Maeda, Bas Dost en de langdurig geblesseerden Bart Ramselaar, Tommy St. Jago en Ramon Hendriks.