Voor Memphis en Son is het WK een race tegen de klok, Pogba is er sowieso niet bij in Qatar

Deze spelers gaan het WK voetbal 2022 in Qatar (mogelijk) missen door blessures

Deze spelers gaan het WK voetbal 2022 in Qatar (mogelijk) missen door blessures

19-11-2022 23:47 Laatste update: 23:47
48

Het WK in Qatar staat nu echt voor de deur, maar bij veel landen nemen de blessurezorgen ook toe. Elk pijntje kan nu fataal zijn en voor een aantal spelers is dat zelfs al het geval. VoetbalPrimeur neemt de belangrijkste blessuregevallen bij de WK-landen met je door.

Nederlands elftal
Ook bij Oranje zijn blessures een onderwerp van gesprek. Georginio Wijnaldum en Bruno Martins Indi kunnen door kwetsuren niet mee naar Qatar. Eerstgenoemde brak in augustus zijn scheenbeen, waardoor hij nog altijd aan het revalideren is. Martins Indi viel tegen Ajax uit met een bovenbeenkwetsuur, waardoor er een streep door zijn WK ging.

Louis van Gaal zal zich daarnaast flink zorgen maken om Denzel Dumfries. De rechtsback zit al bij de WK-selectie, maar liep in zijn laatste wedstrijd met Internazionale een knieblessure op. Daarnaast is Memphis Depay nog altijd niet fit, maar de aanvaller is wel geselecteerd voor het WK door de bondscoach. Bij Oranje krijgt Memphis de kans om verder te herstellen. Het is nu al zo goed als uitgesloten dat de spits gaat starten in het eerste groepsduel met Senegal.

Frankrijk
De titelverdediger wordt het ergst geplaagd door blessures richting het WK. Zo hebben belangrijke krachten Paul Pogba en N’Golo Kanté het eindtoernooi niet weten te halen. Eerstgenoemde heeft een knieblessure, Kanté ervaart problemen met zijn hamstring. Dat terwijl Pogba en Kanté tijdens de laatste eindtoernooien steevast van grote waarde waren voor de Fransen. Inmiddels is ook duidelijk dat Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema niet in actie komt in Qatar.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juventus (@juventus)

Het leek er aanvankelijk op dat Raphaël Varane ook niet naar Qatar kon, toen hij het veld in tranen verliet tegen Liverpool. Inmiddels is duidelijk dat de verdediger gewoon naar het WK zal gaan. Bij Manchester United speelde hij in de laatste weken echter geen enkele wedstrijd.

Argentinië
Dit moet het WK worden van Lionel Messi, maar hij heeft zijn teamgenoten dan wel keihard nodig. Het zag er op blessurevlak niet heel rooskleurig uit voor Argentinië, maar toch zijn Paulo Dybala, Ángel Di Maria en Leandro Paredes geselecteerd door bondscoach Lionel Scaloni. De drie kwakkelden recent nog met blessures. Iemand die er niet bij is, is vaste waarde Giovani Lo Celso. Hij heeft de race tegen de klok met zijn blessure niet gewonnen.

Engeland
De Engelsen zitten normaal gesproken heel erg dik in hun backs, maar dat is nu even niet meer het geval. Reece James en Ben Chilwell zijn allebei geblesseerd en zullen niet op het WK te bewonderen zijn. De back van Chelsea herstelt van een gescheurde knieband en de linkspoot van Chelsea viel geblesseerd uit tegen Dinamo Zagreb.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reece James (@reecejames)

Zuid-Korea
Bij de Zuid-Koreanen was de paniek groot: absolute vedette Heung-Min Son moest geopereerd worden aan zijn oog, waardoor zijn WK in gevaar leek te komen. De aanvaller van Tottenham Hotspur maakte echter al bekend dat hij 'gewoon' ging spelen op het eindtoernooi, terwijl hij nu ook bij de selectie zit. Bondscoach Paulo Bento houdt echter wel nog een slag om de arm: hij zegt dat de situatie van Son 'van dag tot dag' bekeken moet worden.

Duitsland
Voor de Duitsers zag het er lang goed uit op blessuregebied, maar niets is minder waar. Timo Werner, Marco Reus en Lukas Nmecha raakten vlak voor het WK geblesseerd, waardoor ze niet mee kunnen naar Qatar. Vooral voor Reus is dat bijzonder zuur: dit is nu al de vierde keer dat hij een eindtoernooi met Duitsland mist door een blessure. Er waren bij Duitsland ook zorgen om Thomas Müller, maar de middenvelder van Bayern München zit wel bij de selectie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Timo Werner (@timowerner)

België
Bij onze zuiderburen bestaat er onzekerheid over Romelu Lukaku. De spits is geselecteerd, maar kampt met met spierproblemen. Het lijkt erop dat Lukaku pas in de knock-outfase van het WK weer kan gaan spelen. Daarnaast is het duidelijk dat AC Milan-creatieveling Alexis Saelemakers helemaal niet naar Qatar gaat. Hij kampt met een knieblessure.

Senegal, Ecuador en Qatar
Twee van de drie Oranje-opponenten moeten een of meerdere spelers missen op het WK. Zo weet Senegal al dat het geen beroep kan doen op Bayern München-back Bouna Sarr en Spartak Moskou-aanvaller Keita Baldé. Sterspeler Sadio Mané leek daar bij te komen, maar ondanks een blessure gaat hij wel mee naar Qatar. Mané moet de eerste duels van Senegal waarschijnlijk wel laten schieten.

Ecuador zal het zonder Monterrey-aanvaller João Rojas moeten doen, doordat hij kampt met een kruisbandblessure. Qatar heeft zover bekend nog geen spelers die afhaakten voor het WK in eigen land.

Mexico
Bij de Mexicanen gaat de aanvallende middenvelder Jesús Corona niet mee naar de eindronde. De ex-speler van FC Twente is niet op tijd terug van zijn zware enkelblessure die hij opliep bij zijn club Sevilla. Bondscoach Gerardo Martino heeft dan ook besloten om hem niet mee te laten gaan naar het WK.

Portugal
Liverpool-sterkhouder Diogo Jota kan Cristiano Ronaldo niet gaan helpen aan zijn eerste wereldtitel deze winter. In oktober raakte de aanvaller geblesseerd in de topper tegen Manchester City, waardoor zijn WK al voorbij is voordat het is begonnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Diogo Jota (@diogoj_18)

Marokko
De Leeuwen van de Atlas kunnen geen beroep doen op Tarik Tissoudali in Qatar. De sterkhouder van AA Gent scheurde zijn kruisband af na een erg sterk seizoen. De oud-speler van onder meer De Graafschap en VVV-Venlo zit nu middenin zijn herstel. Amine Harit is geselecteerd, maar moet alsnog vrezen voor deelname aan het WK. In zijn laatste wedstrijd voor het eindtoernooi moest de creatieveling per brancard het veld verlaten, nadat hij geblesseerd raakte aan zijn knie.

Spanje
Sergi Roberto en Gerard Moreno zitten nu in de lappenmand en gaan dus niet met Spanje naar het WK. De Zuid-Europeanen kenden ook nog veel andere twijfelgevallen, zoals Álvaro Morata en Marcos Llorente, maar zij zijn allemaal fit genoeg bevonden door bondscoach Luis Enrique.

Uruguay
Ronald Araújo leek het WK te moeten missen door een blessure die hij opliep in een oefeninterland tegen Iran, maar niets is minder waar. De verdediger van FC Barcelona werkt hard aan zijn herstel en zit gewoon bij de Uruguayaanse selectie. Het is wel afwachten wanneer de Zuid-Amerikanen een beroep kunnen doen op Araújo op het WK.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝐑𝐨𝐧𝐚𝐥𝐝 𝐀𝐫𝐚𝐮𝐣𝐨 (@ronaldaraujo_4)