Kieft adviseert Van Nistelrooij voor topper: 'Dat oogt allemaal zo angstig'

Kieft adviseert Van Nistelrooij voor topper: 'Dat oogt allemaal zo angstig'

04-11-2022 18:56 Laatste update: 19:14
93

Wim Kieft ziet dat PSV meer ontspannen toeleeft naar de topper tegen Ajax, maar hij denkt dat de druk wel degelijk bij de Eindhovenaren ligt gezien de achterstand in de Eredivisie. De oud-spits hoopt dat coach Ruud van Nistelrooij geen 'angstige keus' maakt.

Als het aan Kieft ligt, dan begint PSV zondag niet met Ibrahim Sangaré én Érick Gutiérrez aan de kraker in de Johan Cruijff Arena. 'Als je één van die twee brekers op het middenveld op de bank houdt, injecteer je je elftal met meer voetballend vermogen. Want Sangaré en Guti voegen nauwelijks iets toe aan de bal', schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

'Van Nistelrooy heeft in zijn selectie voldoende voetballend vermogen tot zijn beschikking om te kiezen voor een creatieve variant', gaat Kieft verder. 'Dan geeft hij PSV tenminste een eigen gezicht en borduurt niet voort op de doctrine van zijn voorganger Roger Schmidt. Het is zonde om drie offensieve spelers te laten vallen als je Joey Veerman, Xavi Simons, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Anwar El Ghazi, Guus Til en Noni Madueke tot je beschikking hebt.'

'Het zou juist geweldig zijn als Van Nistelrooy het lef heeft om een verrassende keus te maken. Het blijft namelijk nogal een armoedig signaal dat je als PSV afgeeft als je het middenveld bezet met Sangaré èn Guti. Dat oogt allemaal zo angstig", aldus de voormalig international.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie