NEC ontsnapt uit de gevarenzone na eerste zege in bijna drie maanden tijd

04-11-2022 21:54
19

Met de hakken over de sloot heeft NEC de uitwedstrijd tegen SC Cambuur weten winnen. Een prachtig doelpunt van Lasse Schöne was genoeg voor de zege: 0-1.

NEC opende sterk in Leeuwarden, maar de grootste kans van de openingsfase was voor Cambuur, dat er via Silvester van der Water bijna in slaagde om Jasper Cillessen te passeren. De Oranje-doelman redde knap. Aan de andere kant had ook Cambuur-doelman João Virgínia genoeg te doen. Vooral dankzij hem hield Cambuur het tot de rust vol. Maar net niet, want door een supergoal van Lasse Schöne kwam NEC alsnog op voorsprong.

Dat Cambuur in de tweede helft niet al snel uitgespeeld was, lag voor een groot deel aan Virgínia, Oussama Tannane kreeg kansen, net als Ivan Márquez, maar de allergrootste kans was van Jamie Jacobs, die Cambuur op 1-1 had moeten zetten, maar dat op wonderbaarlijke wijze toch niet voor elkaar kreeg. Aan de andere kant bleef Virgínia maar uitblinken.

Omdat beide ploegen aanvallend onmachtig waren, bleef het tot de laatste minuut spannend. Met wat kunst- en vliegwerk wist NEC de zege over de streep te trekken.