Soeverein Napoli dendert door en klopt ook Atalanta, De Roon maakt rentree

05-11-2022 21:43 Laatste update: 21:44
22

SSC Napoli heeft zaterdag met 1-2 gewonnen op bezoek bij naaste achtervolger Atalanta Bergamo. Daarmee boekt de ploeg van trainer Luciano Spalletti alweer de negende competitiezege op een rij.

De thuisploeg, waar Nederlanders Hans Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis stonden, kwam nog wel op voorsprong. Een hoekschop van laatstgenoemde zorgde indirect voor de 1-0. Na bemoeienis van de VAR werd er hands van Victor Osimhen geconstateerd. Ademola Lookman nam de strafschop voor zijn rekening en schoot raak: 1-0.

De supporters van Atalanta konden slechts vier minuten genieten van de voorsprong. Na een mooie voorzet de Piotr Zielinski kopte pechvogel Osimhen de gelijkmaker binnen. De Nigeriaan tekende daarmee alweer voor zijn achtste Serie A-doelpunt dit seizoen.

Osimhen, die vorige week tegen Sassuolo (4-0 winst) een hattrick maakte, was even later ook betrokken bij de 1-2. De spits hield het overzicht en gaf de bal aan de meegelopen Eljif Elmas, die met links binnenschoot. Dat bleek tevens de eindstand. Bij Atalanta viel Marten de Roon wel nog in. De controleur, die twee weken geleden een hamstringblessure opliep, kwam in de 81e minuut binnen de lijnen. Door de overwinning van Napoli bedraagt het gat met Atalanta nu liefst acht punten.