Arsenal verslaat pover Chelsea en keert terug aan kop in de Premier League

Arsenal verslaat pover Chelsea en keert terug aan kop in de Premier League

06-11-2022 14:54
23

Arsenal heeft zondag met 0-1 gewonnen op bezoek bij Chelsea. Gabriel Magalhães kroonde zich met het enige doelpunt tot man van de wedstrijd. Door de overwinning keren The Gunners terug aan kop in de Premier League

Arsenal moest deze plek zaterdag afstaan aan Manchester City, dat in de slotfase afrekende met Fulham: 2-1. De ploeg van trainer Mikel Arteta begon uitstekend op Stamford Bridge. Chelsea werd volledig overlopen en moest van geluk spreken dat er geen treffer viel. De beste kansen waren voor Bukayo Saka en Ben White. 

Na een kwartier spelen kwam Chelsea, waar Pierre Emerick-Aubameyang het mocht opnemen tegen zijn oude werkgever, iets beter in de wedstrijd. Echte kansen leverde dat niet op. Al vrij snel nam Arsenal het initiatief weer in handen, en na 61 minuten spelen kwam de club uit Noord-Londen dan ook dik verdiend op voorsprong. Magalhães kopte van heel dichtbij raak uit een corner van Saka. 

Chelsea zette nog wel aan in de slotfase, maar wist Arsenal niet meer aan het wankelen te brengen. Door de overwinning klimmen The Gunners weer over City heen, dat twee punten minder heeft. Chelsea, dat nu liefst vier competitieduels op rij niet won, zakt af naar plek zeven.