Liverpool pakt bij Tottenham Hotspur de eerste uitoverwinning van het seizoen

06-11-2022 19:35 Laatste update: 19:38
9

Liverpool heeft zondag weer eens gewonnen in de Premier League. In Londen werd Tottenham Hotspur met 1-2 over de knie gelegd. Mohamed Salah was de grote man bij de bezoekers met twee doelpunten.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp verloor de laatste twee wedstrijden in de Premier League van laagvliegers Leeds United en Nottingham Forest. Daarvoor werd er wel gewonnen van West Ham United en Manchester City. Virgil van Dijk begon bij de bezoekers in de basiself. Roberto Firmino, Darwin Núñez en Salah vormden het aanvallende trio. Op het middenveld was er plek voor Thiago, Harvey Elliott en Fabinho.

De wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium was vanaf het eerste fluitsignaal direct los. Na wat speldenprikjes over en weer was het in de elfde minuut raak voor de bezoekers. Salah maakte de openingstreffer op aangeven van Núñez. Nog voor rust verdubbelde Liverpool de score. Wederom was het Salah die het laatste zetje gaf en The Reds daardoor met een 0-2 voorsprong de rust in stuurde.

Na de onderbreking bleef de stand lang op 0-2 staan, maar na zeventig minuten spelen werd het toch nog spannend. Harry Kane maakte de aansluitingstreffer voor de thuisploeg, nadat ze al een aantal grote kansen had gekregen. Na de goal van de Engelse spits kreeg Tottenham Hotspur nog meer kansen op de gelijkmaker. Onder andere verdediger Clement Lenglet lukte het niet om te scoren.

Uiteindelijk bleef het 1-2 en daarmee heeft Liverpool voor het eerst een uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. De ploeg van trainer Klopp is door de overwinning terug te vinden om de achtste plek. Tottenham Hotspur is door het verlies de nummer vier.