Schreuder baalt van gefrustreerde Ajax-spelers: 'Einde is niet goed te keuren'

Schreuder baalt van gefrustreerde Ajax-spelers: 'Einde is niet goed te keuren'

06-11-2022 20:53
136

Alfred Schreuder begrijpt dat 'mensen ongeduldig worden', nu Ajax met 1-2 heeft verloren van PSV. Het opgefokte gedrag van zijn spelers keurt hij af.

Schreuder noemt de opstootjes 'onnodige frustratie'. "Je weet hoe PSV speelt en dan moet je je hoofd erbij houden. Dat doen we niet. Het einde is niet goed te keuren. Ik begrijp de emoties, het hoort erbij. Maar je moet wel gecontroleerd blijven", aldus de Ajax-trainer voor de NOS-camera. "Gelukkig zie ik heel veel jongens alweer met elkaar praten."

Wedden

Meer odds

"Ik snap dat mensen ongeduldig worden als Ajax achter staat in een topwedstrijd. Dat is logisch", vervolgt Schreuder. "Maar de afgelopen weken hebben we al een heel ander Ajax gezien", refereert hij aan de zege op Rangers FC en de tweede helft tegen RKC Waalwijk. "Nu was het niet goed genoeg. We zijn wat minder in vorm en voorin is het wat statischer, al vond ik wel dat Mohammed Kudus goed speelde op 10."

Ajax verloor in de Johan Cruijff Arena met 1-2 van PSV. Luuk de Jong, Érick Gutiérrez en Lorenzo Lucca maakten de goals. PSV heeft twee punten meer dan Ajax, maar de Amsterdammers spelen woensdag nog een inhaalwedstrijd tegen Vitesse.