'Argentijnse grootmacht broedt op mogelijke komst PSV-doelman Benítez'

'Argentijnse grootmacht broedt op mogelijke komst PSV-doelman Benítez'

09-11-2022 10:12
92

Walter Benítez keept nog geen half jaar voor PSV, maar het is nu al de vraag hoe lang de Argentijnse keeper in Eindhoven blijft. River Plate heeft hem op de korrel.

Met dat nieuws pakt het Argentijnse medium TyC Sports uit. River Plate, een absolute grootmacht in Zuid-Amerika, hoopt zich de komende maanden onder leiding van de nieuwe trainer Martín Demichelis spectaculair te versterken op in totaal vijf posities. Eén daarvan is de plek onder de lat.

Benítez is één van de kandidaten voor de vacature, samen met Rodrigo Rey (Gimnasia La Plata), Santiago Mele (Plaza Colonia) en Sergio Rochet (ex-AZ, nu Nacional), om Franco Armani op te volgen. De kans is aanwezig dat de 36-jarige Armani, al jaren de nummer één van River Plate, in de winter vertrekt.

Benítez maakte in de zomer de overstap van OGC Nice naar PSV. In Eindhoven is de 29-jarige doelman onomstreden. Door zijn langdurige contract - tot medio 2025 - kunnen de Eindhovenaren vragen wat ze willen.

Benítez liet afgelopen weekend bij de NOS blijken dat hij zich thuis voelt in Eindhoven. "Met mijn familie en vrienden kan ik van deze fijne stad genieten. Er zitten sterke clubs in de Nederlandse competitie, die goed kunnen voetballen met goede spelers. Het is moeilijk en competitief, wedstrijden zijn zwaar."