Boekhoorn maakt fans blij: NEC gaat voor 'buitenkansje' op winterse transfermarkt

Boekhoorn maakt fans blij: NEC gaat voor 'buitenkansje' op winterse transfermarkt

09-11-2022 12:44
68

Marcel Boekhoorn wil in januari de portemonnee trekken om NEC aan een 'buitenkansje' te helpen. De geldschieter ziet ook dat het dit seizoen nog niet wil vlotten met de Nijmegenaren en denkt dat aankopen nodig zijn om het linkerrijtje te halen.

Hoewel NEC zich in de zomer al versterkte met spelers als Jasper Cillessen en Oussama Tannane, kan de ploeg van coach Rogier Meijer nog niet helemaal aan de verwachtingen voldoen. De Gelderse club staat momenteel tiende in de Eredivisie.

Boekhoorn zorgde dinsdag voor vreugde tijdens de supportersavond in De Goffert. Op de stelling dat hij NEC in de winter aan een buitenkansje gaat helpen, antwoordde de miljardair bevestigend. "De kans is heel groot dat er in de winterstop wat gaat gebeuren qua inkomende transfers", wordt hij geciteerd door de Gelderlander. "We missen diepte en snelheid in ons spel en het rendement van de aanvallers laat nog te wensen over. Er zijn te veel kansen gemist."

Boekhoorn investeerde de afgelopen jaren miljoenen euro's in zijn favoriete club. "Mijn periode bij NEC is geslaagd als we een club zijn die structureel het linkerrijtje van de Eredivisie haalt en om de twee à drie jaar Europees voetbal bereikt. Ik wil naar het niveau van AZ toe." De eerste stap daartoe is gezet. "AZ heeft de beste jeugdopleiding van Nederland en de scouting heel goed op orde. De man die daarvoor verantwoordelijk is, hebben wij mooi gehaald", doelt hij op Carlos Aalbers.

Boekhoorn droomt alvast van Europese avonden bij NEC. "Ik wil weer gewoon naar Hamburg, Milaan en Parijs en dat we af en toe leuk meedoen in Europa. Daar geloof ik honderd procent in en ga ik bij helpen."