LIVE-discussie: Wijndal weer in de basis en wijzigingen op het middenveld bij Ajax

LIVE-discussie: Wijndal weer in de basis en wijzigingen op het middenveld bij Ajax

09-11-2022 19:04 Laatste update: 19:12
525

Daley Blind moet ook tegen Vitesse genoegen nemen met een plek op de bank. Naast de routinier moet ook Brian Brobbey beginnen als wissel. Davy Klaassen en Kenneth Taylor beginnen wel vanaf de aftrap

Ajax begint woensdagavond met Remko Pasveer als doelman. Hij neemt het op Amsterdamse grond op tegen zijn oude club. Achterin krijgt Owen Wijndal weer de voorkeur boven Blind. De zomeraanwinst is fit genoeg om woensdagavond te starten. Naast hem beginnen Calvin Bassey, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Klaassen en Taylor mogen op het middenveld vanaf de aftrap spelen. Steven Berghuis flankeert de twee Nederlanders. In de punt van de aanval start Kudus, naast hem spelen Dusan Tadic en Steven Bergwijn.

Wedden

Meer odds

Bij Vitesse is er een basisplaats voor Million Manhoef en Romari Yapi. Zij beginnen in plaats van de geblesseerde Melle Meulensteen en de spits Simon van Duivenbooden. Verder begint Daan Reiziger weer op doel bij Vitesse, vanwege de vele geblesseerde keepers bij de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Met deze inhaalwedstrijd tegen Vitesse krijgt Ajax de kans om de koppositie weer van PSV af te snoepen. Bij een overwinning staan de Amsterdammers weer bovenaan. Vitesse kan met een overwinning een flinke sprong maken. De Arnhemmers stijgen dan van plek vijftien naar plek twaalf.

De opstellingen:

Ajax: Pasveer; Wijndal, Bassey, Timber, Rensch; Klaassen, Taylor, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn.

Vitesse: Reiziger; Arcus, Flamingo, Cornelisse, Wittek; Kozlowski, Bero, Vidovic, Tronstad, Manhoef; Yapi