Perez ziet 'Bambi on ice' bij Ajax: 'Bijna zielig, tegenstander laat hem ook vrij'

Perez ziet 'Bambi on ice' bij Ajax: 'Bijna zielig, tegenstander laat hem ook vrij'

09-11-2022 21:18 Laatste update: 10-11-2022 10:05
112

Kenneth Perez heeft gehakt gemaakt van Ajax, na de eerste helft tegen Vitesse. De Deense analist vindt dat het totaal niet loopt bij de Amsterdammers. Perez ziet Mohammed Kudus als enige lichtpuntje.

In de rust van Ajax-Vitesse staat het 1-1. De thuisploeg begon goed, maar na de gelijkmaker uit een flitsende counter ging het bergafwaarts. "Manhoef scoort na een geweldige sprint, maar Taylor pakt het véél te makkelijk op", begint Perez bij ESPN. "Hij moet meteen al beginnen met keihard sprinten, hij moet weten dat Manhoef zo snel is. Hij stopt uiteindelijk met rennen, dat is niet goed. Als hij even kijkt, ziet hij dat Bassey het onder controle heeft in het midden, waardoor hij kan en moet knijpen."

"Maar goed, dit is niet het grootste probleem van Ajax", gaat Perez verder. "Holy... Alles is het probleem. Aan de bal zijn er nul ideeën, niemand speelt zijn man uit. Is Tadic ook gewisseld na zijn goal? Want hij doet totaal niet mee. Het is wel echt shocking, hoor. Ik zit nu heel dichtbij, dan zie je echt in wat voor tempo er gevoetbald wordt... Ja, dan is het lastig om een gegroepeerde tegenstander kapot te spelen. Het gaat véél te langzaam."

De problemen van Ajax beginnen volgens Perez al in de opbouw. "Wijndal weet het niet precies en Bassey is gewoon echt grappig. Verdedigend is hij goed, maar aan de bal heel matig: Bambi on ice. Dat is bijna zielig, want de tegenstander laat hem natuurlijk vrij. Bassey schuift hem dan naar Wijndal en Wijndal schuift hem weer terug."

De analist van ESPN ziet dat Kudus het enige lichtpuntje is bij Ajax. "Hij is heel handig in de zestien. Hij is een speler van Ajax die een surplus aan kwaliteit heeft. Hij is echt een goede, talentvolle speler. Hij voetbalt alleen toevallig in een niet zo goed Ajax. Hij moet ook bediend worden..."