Ook Polen komt met WK-selectie, Feyenoorder Szymański geselecteerd

Ook Polen komt met WK-selectie, Feyenoorder Szymański geselecteerd

10-11-2022 15:24 Laatste update: 15:59
35

Sebastian Szymański is opgenomen in de definitieve selectie van Polen voor het WK in Qatar. Dat heeft het land donderdag bekendgemaakt. 

SC Heerenveen-speler Paweł Bochniewicz en Vitesse-speler Kacper Kozlowski werden niet geselecteerd voor de selectie van Polen, dat het in de groepsfase opneemt tegen Mexico, Saoedi Arabië en Argentinië.

"Dit is een van de belangrijkste momenten van mijn leven", zei bondscoach Michniewicz bij het bekend maken van zijn selectie. "Het is de moeilijkste keuze in mijn trainerscarrière om 26 spelers te kiezen. 21 zullen er teleurgesteld zijn en ik zal hun pijn niet verzachten."

De WK-selectie van Polen

Doel: Szczęsny (Juventus), Skorupski (Bologna), Drągowski (Spezia)

Verdediging: Bednarek (Aston Villa), Bereszynski (Sampdoria), Cash (Aston Villa), Glik (Benevento), Gumny (FC Augsburg), Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Kiwior (Speiza), Wietska (Clermont), Zalewski (AS Roma)

Middenveld: Krychowiak (Al-Shabab), Grosicki (Pogoń Szczecin), Zieliński (Napoli), Frankowski (RC Lens), Szymański (Feyenoord), Szymański (AEK Athens), Żurkowski (Fiorentina), Bielik (Birmingham City), Kamiński (Wolfsburg), Skóraś (Lech Poznań).

Aanval: Lewandowski (FC Barcelona), Milik (Juventus), Piątek (Salernitana), Świderski (Charlotte FC)