Als PSV dit een heel seizoen vol kan houden, dan worden ze kampioen

"Als PSV dit een heel seizoen vol kan houden, dan worden ze kampioen"

10-11-2022 18:34
132

Björn van der Doelen is vol vertrouwen over de titelkansen van PSV. De voormalig middenvelder van de Eindhovenaren was zeer te spreken over het team van Ruud van Nistelrooij in de Eredivisie-topper tegen Ajax.

PSV won met 1-2 in de Johan Cruijff Arena en mag zich koploper noemen. Van der Doelen vond zijn oude club veel overtuigender voor de dag komen dan titelconcurrent Ajax. "Dat was het grote verschil: de eenheid die PSV is, de wil om te winnen en een goal te maken. Bij PSV zat er gewoon veel meer in", zegt hij in de Skiete Willy Podcast Extra. "Ajax was een beetje los zand. Als PSV dit een heel seizoen vol kan houden, dan worden ze kampioen hoor."

Van der Doelen vond Érick Gutiérrez de absolute uitblinker. De Mexicaan stond voor hem symbool voor het verschil tussen PSV en Ajax. "Alles vond ik er mooi aan. Hoe hij scoort, de energie, de passie. En aan de bal was hij ook rustig, hij verlegt het spel. Ik vind het een geweldige speler."

Bij de Amsterdammers zorgt met Edson Álvarez een andere Mexicaan voor de grinta. "Ik snap heel goed dat Ajax zo'n jongen er graag bij heeft lopen, want over het algemeen hebben ze dat soort types niet zo veel. Als iemand er nog alles aan wil doen om te winnen, is hij het. Alleen vind ik Gutiérrez sympathieker overkomen. Maar dat is misschien omdat hij een PSV-shirt aan heeft."