Sparta-trainer Steijn krijgt geen steun bij duel tegen zoon: 'Iedereen voor Sem'

Sparta-trainer Steijn krijgt geen steun bij duel tegen zoon: 'Iedereen voor Sem'

11-11-2022 09:41 Laatste update: 10:00
32

Tijdens de wedstrijd Sparta - FC Twente vrijdagavond staat er een zeldzame familiestrijd op het programma. Sparta-trainer Maurice Steijn neemt het op tegen zijn zoon Sem Steijn. Het duel is derhalve niet alleen belangrijk voor de strijd om de vierde plek.

Vader Maurice kan op weinig steun rekenen vanuit het thuisfront. "Mijn vrouw is zonder twijfel voor Sem vrijdag", vertelt de oefenmeester over de voorkeur van zijn familie bij ESPN. "En ook mijn dochter is duidelijk voor Sem. Eigenlijk is er helemaal niemand voor mij tijdens die wedstrijd. Het is heel armoedig, want er is zaterdag veel familie in het stadion aanwezig. Alleen zo ver ik het weet is iedereen voor Sem."

Zoon Sem heeft vertrouwen in de confrontatie met Sparta. "In de groepsapp kwamen al stukken voorbij wie er chagrijnig op het familiefeestje zal gaan zitten. Een groot deel van de app antwoordde direct Maurice. Dus dat is wel leuk dat ze achter me staan." Sparta is op dit moment de nummer zes van de Eredivisie. Bij een overwinning op de Tukkers kunnen ze in punten gelijk komen met FC Twente. De ploeg van Ron Jans staat op vierde.