'We hebben wel zoiets van: Ajax in topvorm is ander Ajax dan huidige Ajax'

'We hebben wel zoiets van: Ajax in topvorm is ander Ajax dan huidige Ajax'

11-11-2022 10:36
113

Ajax treft zaterdagavond FC Emmen in de laatste wedstrijd voor de WK-break. De club uit Drenthe ruikt bloed, erkent doelman Mickey van der Hart.

Ajax kwam woensdagavond niet langs Vitesse (2-2) en gaat nu op bezoek bij Emmen. "We hebben wel zoiets van: een Ajax in topvorm is een ander Ajax dan het huidige Ajax. Dat kan iedereen denk ik wel beamen", vertelt Van der Hart, die jarenlang op De Toekomst keepte, tegen Ajax Showtime.

Emmen heeft 'jongens die kunnen gaan', benadrukt de 28-jarige doelman. Met twee goals van de pijlsnelle Million Manhoef legde Vitesse bloot hoe Ajax verrast kan worden. "Er zijn in principe altijd kansen en met Zivkovic heb je een jongen met veel snelheid, net als met onze rechtsbuiten Rui Mendes. Zij hebben specifieke kwaliteiten als ze de ruimte hebben om te gaan."

Van der Hart moet zaterdagavond zijn gevoel voor Ajax uitschakelen. "Ik ben en blijf voor altijd supporter van de club. Ik ben opgegroeid op De Toekomst en mijn familie heeft een band met de club die nooit meer weg zal gaan. Je blijft altijd betrokken. Natuurlijk zijn we de laatste jaren wel verwend geweest met de prestaties van Ajax in Europa en in Nederland. Nu is Ajax even met de neus op de feiten gedrukt. Het is niet altijd hosanna."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie