De Mos tipt 'beste td van Nederland' bij PSV: 'Kent Zuid-Amerika op z'n duimpje'

De Mos tipt 'beste td van Nederland' bij PSV: 'Kent Zuid-Amerika op z'n duimpje'

12-11-2022 08:24
48

Jan Streuer is op dit moment de beste technisch directeur van Nederland. Dat vindt Aad de Mos, die denkt dat PSV een goede zou hebben aan de succesvolle 71-jarige bestuurder van FC Twente.

Streuer ging in de zomer van 2020 aan de slag bij de Enschedese club, die het sindsdien voor de wind gaat. De Mos noemt hem 'dé technisch directeur van het Nederlandse voetbal' en tipt hem dan ook bij PSV, dat nog een opvolger zoekt voor de vertrokken John de Jong.

"De data zijn een hulpmiddel, maar bij Jan zijn de ogen zijn hulpmiddel", zegt de oud-trainer van Ajax en PSV bij VoetbalTijd. "Pluspunten met zo'n technisch directeur, die ze nergens anders kunnen krijgen, is dat hij Zuid-Amerika op zijn duimpje kent. Hij heeft Shakhtar Donetsk natuurlijk gedaan. Lucescu heeft zijn grote tijden daar mede te danken aan Jan. Hij heeft daar de goede Braziliaantjes gehaald."

Volgens De Mos is het netwerk van Streuer zeer waardevol. "Als je ooit wat wil als PSV zijnde in Zuid-Amerika, dan heb je dat al in je pocket", meent de analist. "Voor mij is Zuid-Amerika nog steeds een levensader voor een technisch directeur. Je kunt gebruikmaken van makelaars, maar ik heb liever dat je van tevoren zelf goed kijkt. Dat is ook een stukje goedkoper."

De Mos verwacht niet dat PSV daadwerkelijk aanklopt voor Streuer. "PSV denkt aan een jonger iemand voor de lange termijn." Dat de Twente-directeur al 71 jaar is, vindt de analist zelf echter geen obstakel. "Voor voetbal staat er geen leeftijd op. Je ziet het of je ziet het niet."