'PSV zal misschien proberen om een goede transfersom voor mij te krijgen'

'PSV zal misschien proberen om een goede transfersom voor mij te krijgen'

13-11-2022 07:58
41

Roger Schmidt heeft niet altijd voldoende waardering gekregen bij PSV. Dat stelt Philipp Max, die goede herinneringen bewaart aan de samenwerking met zijn landgenoot. 

Volgens Max maakte PSV wel degelijk een goede ontwikkeling door onder Schmidt, maar de Duitse coach kreeg zelden waardering. "Helaas kreeg hij die niet overal. Ik denk dat we vorig seizoen echt een heel behoorlijk jaar hebben gedraaid, maar het zat in de topwedstrijden een paar keer niet mee", zegt Max tegen het Eindhovens Dagblad.

"Ik kwam bij deze club op het moment dat PSV als vierde was geëindigd en daar was toen behoorlijk wat stress over. Logisch, want PSV is een topclub", gaat de linksback van de Eindhovenaren verder. "Daarna zijn er dingen ten goede gekeerd onder Roger, die ik de laatste tijd nog af en toe heb gesproken. Het is fantastisch wat hij nu laat zien bij Benfica. Hij is niet alleen een goede trainer, maar ook een fijn en eerlijk mens waar ik veel waardering voor heb."

Hoe zijn eigen toekomst in het Philips Stadion eruitziet, weet Max niet. Hij ligt nog vast tot medio 2024. "Mijn contract loopt niet meer heel lang, dus de club zal misschien proberen om een goede transfersom te krijgen. Ik denk dat we een andere transferwinter tegemoet gaan, omdat de voorbereiding bijna net zo lang is als in de zomer. Mij bevalt het hier nog steeds goed. Er zijn een paar dieptepunten geweest in dit seizoen, maar we hebben ons steeds goed herpakt."

Max was in de eerste seizoenshelft een vaste waarde in de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Met Mauro Júnior zag hij onlangs wel een geduchte concurrent terugkeren van een blessure.