Emmen speelt gelijk tegen Ajax: 'Hadden 'm over de streep moeten trekken'

Emmen speelt gelijk tegen Ajax: 'Hadden 'm over de streep moeten trekken'

13-11-2022 08:35
69

FC Emmen pakte zaterdag knap een punt tegen Ajax (3-3), maar Keziah Veendorp is toch niet helemaal tevreden. De 25-jarige verdediger annex middenvelder denkt dat er meer had ingezeten tegen de Amsterdamse topclub.

"Als je terugkomt na een 1-3 achterstand tegen de landskampioen, dan moet je tevreden zijn. Maar we hebben gewoon goede kansen gehad op meer", vertelt Veendorp bij RTV Drenthe. "Het klinkt misschien gek, maar toen de scheidsrechter affloot had ik iets van: we hadden hem eigenlijk over de streep moeten trekken."

"Ajax zit natuurlijk in een moeilijke fase. Je merkt wel dat het gevoel bij hen niet helemaal juist is, ook al kwamen ze heel gemakkelijk op 1-3 nadat we geweldig begonnen. Maar in de rust hadden we echt nog wel het idee dat er een resultaat in zat", vertelt de Emmenaar.

En dat gevoel bleek te kloppen. Emmen voerde de boventoon na rust en had zelfs het meeste balbezit. "Ajax begon te twijfelen. Als je dat voor elkaar krijgt, dan heb je het goed gedaan. Dit is wat we altijd moeten kunnen brengen. We kunnen gewoon heel goed voetballen. Na de winterstop is het zorg om stabieler te worden."