Almere City pakt volle buit tegen Dordrecht na vroege én late goal

13-11-2022 14:35
1

FC Almere City heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen tegen FC Dordrecht, al ging dat niet zonder slag of stoot. In de 85ste minuut werd het verschil pas gemaakt.

Almere City kwam na nog geen 90 seconden al op voorsprong in het Yanmar Stadion. Stije Resink kopte raak uit een hoekschop. Diezelfde Resink beging twee minuten later echter een overtreding, waardoor Dordrecht een penalty kreeg. Die werd benut door Samuele Longo. Zo stond de tussenstand na vier minuten spelen al op 1-1. De rest van de eerste helft ging op en neer met kansen voor beide ploegen.

De tweede helft werd ongewijzigd begonnen. Het spelbeeld veranderde daardoor ook niet echt. Beide ploegen bleven doorgaan met het creëren van kansen. In de 79ste minuut kreeg Almere City een penalty. Die werd gered door doelman Liam Bossin, maar hij ging te vroeg van zijn lijn. Daardoor mocht Almere City het nog een keer proberen, maar ook de tweede poging werd niet benut.

In de slotfase van de wedstrijd was het Almere City dat toch aan het langste eind wist te trekken. In de 85ste minuut schoot Anthony Limbombe de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. Dat was tevens de eindstand.