Cillessen nam contact op met Bijlow na WK-nieuws: 'Heel sportief en aardig'

Cillessen nam contact op met Bijlow na WK-nieuws: 'Heel sportief en aardig'

13-11-2022 21:13 Laatste update: 21:31
62

Feyenoord-doelman Justin Bijlow hield er geen rekening mee dat Jasper Cillessen geen deel uit zou maken van de definitieve selectie voor het WK in Qatar. Bijlow, die wél werd opgeroepen, kreeg na de bekendmaking een berichtje van de NEC-doelman.

Na afloop van de overwinning op Excelsior (5-1) verscheen Bijlow voor de camera’s van de NOS, waar hij terugblikte op afgelopen vrijdag én het verrassende nieuws omtrent Cillessen. "Ik had niet verwacht dat hij er niet bij zou zitten, maar ik maak de selectie niet, dus ik wil er verder niks over zeggen."

Ondanks de flinke tegenvaller voor Cillessen, was hij wel zo collegiaal om even van zich te laten horen. "Ik heb contact gehad met Jasper. Hij stuurde me een berichtje. Dat is super aardig van hem. In de tijd dat ik met hem bij het Nederlands elftal zat, konden we het goed met elkaar vinden. Het is heel sportief en aardig van hem dat hij een berichtje stuurt."

Koploper
Bijlow, die volgens de kenners een grote kans maakt om basiskeeper te worden op het WK, gaat door de zege van zondag de winterstop in als koploper van de Eredivisie. "We wisten voor het seizoen dat we heel erg aan elkaar zouden moeten wennen, omdat we veel nieuwe spelers hadden. Naarmate het seizoen vorderde, zijn we meer aan elkaar gewend geraakt. Er zaten lastige wedstrijden tussen die beter moeten, ook vandaag, maar de overwinning is het belangrijkste."