Vitesse knokt zich in absolute slotfase terug in spectaculair duel met Go Ahead

13-11-2022 21:58 Laatste update: 22:05
55

Go Ahead Eagles en Vitesse hebben zondag met 2-2 gelijkgespeeld. Philippe Rommens bracht de thuisclub voor rust nog op 2-0, maar kon niet voorkomen dat Simon van Duivenbooden in de absolute slotfase nog voor een Arnhems punt zorgde.

Go Ahead, dat nu ruim twee maanden ongeslagen is in de Eredivisie, startte tegen Vitesse met dezelfde elf namen als in het duel met FC Twente (1-1) van vorige week zondag. Ook Vitesse-trainer Phillip Cocu voerde geen wijzigingen door ten opzichte van het midweekse gelijke spel tegen Ajax (2-2).

De thuisclub startte geweldig in de eigen Adelaarshorst. Rommens zorgde al na acht minuten spelen met een mooie vrije trap voor de 1-0. De middenvelder sloeg twaalf minuten later opnieuw toe. Vitesse had vrijwel niets in te brengen en moest van geluk spreken dat het niet ging rusten met een hogere achterstand.

Na rust kantelde de wedstrijd. Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer en zorgde via Matus Bero al in de 49e minuut voor de aansluitingstreffer. Go Ahead-trainer René Hake, die zijn ploeg slap zag beginnen aan de tweede helft, ontplofte na het doelpunt. Met nog ruim veertig minuten te gaan, leek een gelijkmaker van de Arnhemmers in de lucht te hangen.

Die kwam er ook, al liet die behoorlijk lang op zich wachten. Invaller Van Duivenbooden zorgde in derde minuut van de extra tijd voor de 2-2. Het is pas het eerste Eredivisiedoelpunt voor de twintigjarige aanvaller. Drie minuten na zijn doelpunt floot Tom van Sichem voor het eindsignaal. Go Ahead sluit 2022 af als nummer elf, Vitesse als nummer dertien.