'Het was 8.30 uur toen Van Gaal mij belde, volgens mij was ik de eerste'

'Het was 8.30 uur toen Van Gaal mij belde, volgens mij was ik de eerste'

14-11-2022 10:42
41

Jordy Clasie is niet verrast door het besluit van Louis van Gaal om hem niet mee te nemen naar het WK. De AZ-middenvelder hield er, mede vanwege zijn fysieke gesteldheid, rekening mee dat hij buiten de boot zou vallen.

Clasie heeft last van een pees in zijn knie, waardoor hij bij AZ een apart trainingsprogramma volgt en geregeld groepstrainingen overslaat. De 31-jarige middenvelder is dan ook niet verbaasd dat Van Gaal voor anderen kiest in Qatar. "Het was vrijdag 8.30 uur toen de bondscoach me belde, volgens mij was ik de eerste", zegt hij tegen de NOS. "In een eerder stadium had ik al contact met de medische staf van Oranje, ik was erop voorbereid."

"Voor mij is het geen grote verrassing", vervolgt Clasie. "Het is jammer, maar begrijpelijk. Ik train niet alles bij de club." Voor eerdere interlandperiodes dit kalenderjaar zegde Clasie af, om zijn knie niet te veel te belasten. Nu hij ook niet bij de selectie voor het WK in Qatar zit, heeft hij de winterstop om te herstellen. "Ik kan nu rusten en helemaal fit worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie