'Brazilië, Nederland en Spanje: tussen die drie landen gaat het op het WK'

'Brazilië, Nederland en Spanje: tussen die drie landen gaat het op het WK'

14 november - 16:33 Laatste update: 16:43
182

Romário denkt dat het Nederlands elftal hoge ogen gaat gooien op het WK. De PSV-icoon verwacht dat Brazilië er in Qatar met de eindzege vandoor gaat.

Romário was afgelopen weekend in Eindhoven, waar hij toeschouwer was bij PSV-AZ (0-1). Tussen 1988 en 1993 speelde de Braziliaan bij PSV. In gesprek met ESPN gaat hij in op de WK-kansen van Nederland. "Het Nederlandse voetbal heeft sinds mijn tijd hier een hele evolutie doorgemaakt. Nederland, en vooral het Nederlands voetbal, staat erg goed bekend", zegt hij.

"Oranje gaat naar het WK en kan het daar geweldig doen", vervolgt Romário, die toelicht waarom. "Er zitten jonge spelers bij, in combinatie met ervaren spelers. Ik ben ervan overtuigd dat Nederland op het wk een mooie rol gaat spelen." De PSV-legende denkt dat Brazilië een maatje te groot is voor de ploeg van Louis van Gaal. "Het Braziliaanse elftal is een grootmacht in het wereldvoetbal. Ik denk dat Brazilië meer kans heeft om wereldkampioen te worden dan Nederland."

"Brazilië wordt eerste, Nederland tweede", voorspelt Romário. "Brazilië, Nederland en Spanje: tussen die drie landen gaat het."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie