Gullit over controversieel Ronaldo-interview: 'Hij heeft zijn eigen graf gegraven'

Gullit over controversieel Ronaldo-interview: 'Hij heeft zijn eigen graf gegraven'

14-11-2022 23:33
40

Het interview waarin Cristiano Ronaldo aangeeft 'geen respect' te hebben voor Erik ten Hag, houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Ook in Nederland. Volgens Ruud Gullit heeft de aanvaller van Manchester United het inmiddels voor zichzelf verpest.

"De fans van Manchester United keren zich echt tegen hem. Met dit interview heeft hij zijn eigen graf gegraven", aldus Gullit bij Rondo. "Wat heel dubbel is, is dat hij zelf weg wilde aan het begin van het seizoen. Maar toen kwam hij er achter dat niemand hem wilde. Erik ten Hag is denk ik toen al bezig geweest met een elftal zonder Ronaldo."

Collega-analist en voormalig spits Youri Mulder is van mening dat de Nederlandse manager het Ronaldo-incident gewoon aan zich voorbij kan laten gaan. "Het is zijn trots. Hij wil niet wijken. Dit is zijn wraak, een soort frustratie. Ik zou als manager niets doen, wat moet je hiermee?"

United bracht maandagmiddag een statement naar buiten omtrent het interview van de Portugees. 'Onze focus blijft op de tweede seizoenshelft en het voortzetten van het momentum, het geloof en de saamhorigheid, die is opgebouwd door de spelers, manager, staf en fans.'