Groningen krijgt 'nee', maar deur niet dicht: 'Bijvoorbeeld als Lukkien zelf wil'

Groningen krijgt 'nee', maar deur niet dicht: 'Bijvoorbeeld als Lukkien zelf wil'

15-11-2022 07:48
55

Dick Lukkien wordt normaal gesproken niet de opvolger van de ontslagen Frank Wormuth bij FC Groningen. FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers wil niet meewerken aan een overstap van de vijftigjarige oefenmeester, laat hij weten.

Lubbers zal Lukkien aan zijn contract houden mocht Groningen zich melden. "Dick Lukkien ligt tot het einde van het seizoen gewoon vast", zegt de preses in de FC Emmen Podcast van RTV Drenthe. "Voor nu is een overgang onbespreekbaar. In de zomer is de situatie anders, omdat Lukkien beschikt over een aflopend contract."

Wedden

Meer odds

Toch sluit Lubbers de deur niet helemaal. Hij denkt dat een situatie kan ontstaan, waardoor de partijen alsnog in gesprek moeten. "Bijvoorbeeld als hij het zelf graag zou willen. We weten dat in het voetbal alles te koop is. je moet het per situatie bekijken, maar in de basis is ons antwoord 'nee'." Lukkien was vijf jaar assistent bij de Trots van het Noorden, voordat hij in 2016 aan de slag ging aan De Oude Meerdijk.

Groningen nam maandag afscheid van Wormuth. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus sprak van een 'inschattingsfout'. De Duitse trainer sloeg terug en schreef in een statement dat de werksfeer 'mentaal onveilig' was.