Ajax Eredivisie-hofleverancier op WK met elf spelers, PSV en Feyenoord op afstand

Ajax Eredivisie-hofleverancier op WK met elf spelers, PSV en Feyenoord op afstand

15 november - 15:47 Laatste update: 15:58
98

Ajax wordt op het WK het meest vertegenwoordigd van elke Nederlandse club. De Amsterdammers leveren elf spelers af en hebben met afstand de grootste afvaardiging van de Eredivisie. PSV en Feyenoord volgen met respectievelijk vier en drie spelers.

Dat somt het Algemeen Dagblad op. Zeven Ajax-spelers, Remko Pasveer, Daley Blind, Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Steven Bergwijn, gaan uitkomen voor het Nederlands elftal. In de Mexicaanse selectie zijn Edson Álvarez en Jorge Sánchez opgenomen. Servië rekent op Ajax-aanvaller Dusan Tadic en Ghana beschikt over Mohammed Kudus.

Wereldwijd gezien wordt Bayern München het meest vertegenwoordigd op het mondiale eindtoernooi. De Duitsers leveren zeventien (!) spelers af. FC Barcelona staat tweede in de lijst met zestien spelers. Manchester City staat op de derde plek met veertien spelers.

Zondag begint het WK als Qatar het opneemt tegen Ecuador. Het Nederlands elftal, dat al onderweg is naar Qatar, speelt een dag later en neemt het op tegen Senegal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie