Gullit kritisch: 'Je scoort twee keer tegen Emmen en gaat dan dit doen'

Gullit kritisch: 'Je scoort twee keer tegen Emmen en gaat dan dit doen'

15-11-2022 17:37 Laatste update: 17:39
142

Ruud Gullit denkt niet dat het 'vingertje' van Kenneth Taylor na zijn twee doelpunten tegen FC Emmen voor hem bedoeld was. De voormalig Oranje-international is nog altijd kritisch op de Ajacied, maar hoopt desondanks dat Taylor de stijgende lijn door kan trekken. 

"Ik was ook verbaasd dat Taylor erbij zat", reageerde Gullit vorige week na de bekendmaking van de definitieve WK-selectie. "Ik heb Taylor gezien in de wedstrijden waar het erom ging. In de Champions League heeft hij volgens mij niet goed gespeeld, op het hogere niveau. En ik vond het al gek dat Veerman niet bij de voorselectie zat. Dan denk ik bij mezelf: die jongen heeft toch wel wat laten zien bij PSV, vind ik. Ook op Europees niveau, dus dat verbaasd mij."

Taylor scoorde afgelopen weekend twee keer tegen FC Emmen, waarna hij zijn vinger voor zijn mond hield. Gullit denkt niet dat dit een sneer naar hem was. "Als dat zo was, als dat zo was… Je scoort twee keer tegen Emmen en gaat dan dit te doen. Dan begin ik te lachen", aldus de analist. Presentator Bas van Veenendaal stelt dat Gullit de Ajax-middenvelder op scherp heeft gezet. "Nou ja, goed voor hem. Dat is nog steeds mijn mening, maar dat is wel goed. Laat hem dan maar doorgaan."