Giménez krijgt bijval van Mexicaanse journalisten: 'Dat maakt het nog oneerlijker'

15 november om 22:26
Laatste update: 15 november om 22:59

In Mexico begrijpen ze niet waarom Santiago Giménez niet is opgeroepen voor het WK 2022. Volgens verschillende analisten kan bonscoach Gerardo Martino zijn keuze niet goed verklaren, waardoor de Feyenoord-spits twee telefoontjes ontving.

Volgens de Mexicaanse media was Giménez de enige speler die twee keer gebeld werd. Zo zou de Feyenoorder een telefoontje hebben ontvangen van bondscoach Martino, terwijl de vader van Giménez een belletje kreeg van Jaime Ordiales, de technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond. "Dat is hoe oneerlijk het is. Ze hadden twee telefoontjes nodig om het uit te leggen, want niemand kan het verklaren", stelt voormalig spits en ESPN-analist Hérculez Gómez, opgetekend door Voetbal International.

Journalist Mauricio Pedroza deelt de mening van Gómez. "Het argument dat Gerardo Martino opvoerde, was dat Giménez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Giménez."

De Mexicaanse aanvallers Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers), Hirving Lozano (Napoli), Alexis Vega (Guadalajara), Henry Martín (Club América) en Rogelio Funes Mori (Monterrey) werden wel opgeroepen door Martino.