Van der Sar eerlijk over Antony-onderhandelingen met United: 'We daagden ze uit'

Van der Sar eerlijk over Antony-onderhandelingen met United: 'We daagden ze uit'

18-11-2022 11:12 Laatste update: 11:13
69

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar heeft Manchester United tot het uiterste gedreven tijdens de onderhandelingen voor Antony. Volgens Van der Sar hoefde Ajax niet te verkopen, maar werd het bedrag dusdanig hoog dat het zonde zou zijn om 'nee' te zeggen. 

Volgens de Ajax-directeur heeft Manchester United ondanks het torenhoge bedrag een goede deal gemaakt. "Ze hebben een potentiële wereldster in handen. Hij is nog steeds jong en heeft onwijs veel potentie", zegt Van der Sar over Antony bij het The Athletic. "We daagden Manchester United uit om het achterste van de tong te laten zien tijdens onderhandelingen. We wilden zien waar ze bereid tot waren, ook al hadden we Antony liever nog een jaar langer in Amsterdam gehad."

Ajax verkocht afgelopen zomer niet alleen Antony aan Manchester United. Ook Lisandro Martínez vertrok naar Old Trafford. "Hij heeft zijn waarde al laten zien in het shirt van United. Hij leest het spelletje als geen ander. Erik (ten Hag, red.) weet heel goed met wat voor type spelers hij wil werken."

Ajax verkocht Antony voor 95 miljoen euro, al kunnen bonussen dat bedrag opschroeven tot 100 miljoen euro. De verkoop van Martínez leverde de Amsterdammers 57 miljoen euro op.