'Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen'

'Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen'

19-11-2022 16:15 Laatste update: 16:19
81

Kelle Roos ziet een toekomst voor zichzelf weggelegd onder de lat bij Oranje. De dertigjarige doelman is bezig aan een sterk seizoen met Aberdeen, waarmee hij derde staat in de Schotse competitie.

Roos, die in de jeugd speelde van PSV, Willem ll en NEC, maakte afgelopen zomer na acht jaar Derby County de overstap naar Aberdeen. Daar ontpopte hij zich binnen een mum van tijd tot een belangrijke schakel, die veel clean sheats kan overleggen. In zijn eerste vijftien competitieduels hield hij liefst vier keer de nul. 

Jim Goodwin, de trainer van Aberdeen, is behoorlijk onder de indruk van Roos. "Als Kelle zo blijft presteren en we gaan komend seizoen weer Europa in, dan zou hij zomaar een plaats in de Oranje-selectie kunnen verdienen", aldus de oefenmeester onlangs in gesprek met Schotse media

Roos kan zich vinden in de woorden van zijn trainer, zo liet hij weten in gesprek met The Press and Journal, die hem deze week confronteerde met de complimenten. "Ik denk dat hij gelijk heeft. Ik heb de ambitie en waarschijnlijk ook de kwaliteiten om Oranje te kunnen halen. Ik ben niet iemand die daarvoor wegloopt. Het is altijd mooi om zoiets te horen. Ik lees dat soort dingen persoonijk niet, maar hoor het vaak via anderen. Ik probeer me als persoon telkens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Op die manier voel ik dat ik sterker en sterker kan worden. Ik ben voor mijn gevoel nu in goede vorm."