Willem II en Dordrecht komen niet verder dan gelijkspel in Zuid-Holland

20-11-2022 16:48 Laatste update: 16:57
23

In de Keuken Kampioen Divisie is Willem II er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen naar Tilburg. Tegen FC Dordrecht werd het 2-2, ondanks een vroeg doelpunt van de uitploeg.

In de derde minuut was het al raak voor Willem II, toen Max Svensson na een pass van Jizz Hornkamp binnenschoot: 0-1. Kort daarna had Willem II nog een kans om er 0-2 van te maken, maar Ringo Meerveld schoot voorlangs. Na tien minuten werd FC Dordrecht gevaarlijker en het duurde niet lang voordat dat resulteerde in de gelijkmaker, die van de voet van Samuele Longo kwam.

In de 31ste minuut kwam Dordrecht zelfs op voorsprong via Aliou Baldé, die een penalty raak schoot: 2-1. Willem II wist geen kansen meer te creëren en het spel oogde pover ondanks het vele balbezit. Beide teams gingen met deze stand de rust in.

In de tweede helft moest de ploeg van Kevin Hofland aan de bak. En dat deed het. Willem II drong aan en in de 79ste minuut was daar dan eindelijk de goal. Michael de Leeuw kopte binnen om er 2-2 van te maken. In de slotfase van het duel had Freek Heerkens de mogelijkheid om de comeback compleet te maken, maar Liam Bossin wist zijn ploeg te redden en dus werd het gelijk in Dordrecht.

Willem II staat na het gelijkspel op een negende plek in de ranglijst. De ploeg van Michele Santoni staat op plaats zestien.