De Telegraaf komt met bevestiging: 'klap voor Timber kort voor WK-start'

De Telegraaf komt met bevestiging: 'klap voor Timber kort voor WK-start'

21-11-2022 13:05 Laatste update: 19:09
192

Jurriën Timber heeft op de valreep een forse tegenvaller te verwerken gekregen bij het Nederlands elftal. De Ajax-verdediger neemt maandag op de bank plaats in het WK-duel met Senegal, meldt De Telegraaf. Matthijs de Ligt krijgt de voorkeur.

Timber leek een zekerheidje in Oranje, naast Virgil van Dijk en Nathan Aké. Het trio hield de nul in de laatste Nations League-duels met Polen (0-2) en België (1-0). Bondscoach Louis van Gaal is echter gaan twijfelen door de matige vorm van Timber bij Ajax, schrijft de krant. De 21-jarige mandekker deelde in de malaise tijdens de competitieduels met PSV (1-2), Vitesse (2-2) en FC Emmen (3-3). Na Remko Pasveer is hij de tweede Ajacied die daar de rekening voor krijgt gepresenteerd.

De Ligt maakt de laatste maanden juist een sterke ontwikkeling door bij Bayern München, waar hij zich na een aarzelende start ontpopte tot Abwehrchef. Hij kampte in aanloop naar het WK met een lichte blessure, maar maakte zijn rentree in de laatste wedstrijd van Der Rekordmeister voor de winterstop. Hij mag zich nu ook opmaken voor een terugkeer in de basis van het Nederlands elftal.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Frenkie de Jong, Berghuis, Gakpo; Janssen, Bergwijn.