Ferdinand en Rooney eensgezind over Ronaldo: 'Was een tikkende tijdbom'

Ferdinand en Rooney eensgezind over Ronaldo: 'Was een tikkende tijdbom'

23-11-2022 10:34
18

Zowel Rio Ferdinand als Wayne Rooney vindt het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United een goede ontwikkeling. Eerstgenoemde vindt wel dat de club beter om had kunnen gaan met de situatie omtrent de sterspeler.

Dinsdag maakte United bekend dat het scheidt met Ronaldo. Reden hiervoor was het interview van de aanvaller met journalist Piers Morgan, waar hij meerdere beschuldigingen uitte aan het adres van zijn werkgever. 

Volgens Ferdinand, die tussen 2003 en 2009 op Old Trafford speelde met Ronaldo, een goede keuze. "Hij had de club in een onhoudbare situatie gebracht. Daarna is het niet allemaal perfect gegaan, maar als je naar het eindresultaat kijkt is dit wel waar de club en speler op uit wilden komen. Dit was een tikkende tijdbom", aldus de oud-verdediger tegen de BBC

Ook Rooney beschouwt het vroegtijdige vertrek van zijn voormalig ploeggenoot in gesprek met Sports 18  als onvermijdelijk. "Het is jammer, want hij is van grote waarde geweest voor United. Ik wens hem het beste, waar hij ook heen gaat." Donderdag kan de 37-jarige recordinternational (191) weer zijn voeten laten spreken. Dan staat hij, naar alle waarschijnlijkheid, in de basis als Portugal het op het WK in Qatar opneemt tegen Ghana.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s