LIVE-discussie: België begint aan WK met veel routiniers en vervanger Lukaku

LIVE-discussie: België begint aan WK met veel routiniers en vervanger Lukaku

23-11-2022 19:01 Laatste update: 20:05
59

Het WK gaat om 20.00 uur ook beginnen voor België. Bondscoach Roberto Martinez heeft tegen Canada een basisplaats ingeruimd voor aanvoerder Eden Hazard.

De verdediging van de Rode Duivels bestaat uit Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Leander Dendoncker, terwijl Axel Witsel en Youri Tielemans een controlerende rol op het middenveld hebben gekregen. Amadou Onana (Everton) is gepasseerd door Martinez.

Voorin krijgt Michy Batshuayi de voorkeur boven Loïs Openda (ex-Vitesse). Hij vervangt Romelu Lukaku, die nog niet fit genoeg is om in actie te komen. Naast Hazard staat er nog een grote naam in de basiself van België: Kevin De Bruyne.

Het WK-duel in het Ahmed bin Ali Stadium staat onder leiding van scheidsrechter Janny Sikazwe, die eerder dit jaar wereldberoemd werd in de Afrika Cup een duel al na 85 minuten af te fluiten. De Zambiaan zet de wedstrijd om 20.00 uur in gang.

De opstellingen:

België: Courtois; Vertonghen, Alderweireld, Dendoncker; Castagne, Carrasco; Witsel, Tielemans, De Bruyne, Hazard; Batshuayi

Canada: Borjan; Johnston, Vitoria, Miller; Hoilett, Laryea; Hutchinson, Eustaquio; Davies, Buchanan; David.