Sancho verrassend op Nederlands amateurveld: 'Grappig, ik wist hier niks van'

Sancho verrassend op Nederlands amateurveld: 'Grappig, ik wist hier niks van'

23-11-2022 22:10
11

Jadon Sancho is op aanraden van Erik ten Hag afgereisd naar Nederland. Dat meldt The Athletic. Woensdag werkte de 22-jarige aanvaller van Manchester United zich in het zweet op het hoofdveld van OJC Rosmalen.

Piet van der Plas, voorzitter van de Brabantse amateurclub, zag de video's op social media ook voorbijkomen. "Ik wist hier niets van, maar vind het wel grappig dat die jongen hier is", reageert hij tegenover BN DeStem. "Op aanvraag stellen wij onze velden zo nu en dan beschikbaar. Voor mensen die willen trainen, of mensen die er een YouTube-video willen opnemen, bijvoorbeeld. Maar dat Sancho vandaag zou komen, was bij ons niet bekend."

Veel doet het Van der Plas overigens niet. "Ik zou die jongen niet eens herkennen. Al zegt dat meer over mij dan over hem, haha. Ach, zo zie je maar wat een ophef er ontstaat als iemand een keer zijn voetbalschoenen aantrekt. Ja, natuurlijk is het een bekende naam. Maar hij heeft ook gewoon twee armen en twee benen, hè? Net als wij."

The Athletic ontrafelde het mysterie rond het Nederlandse avontuur van Sancho: de 22-jarige Engelsman werkte samen met Nederlandse trainers, die hem zijn aanbevolen door Ten Hag. De manager van Manchester United kon in de eerste seizoenshelft regelmatig geen beroep doen op Sancho, die niet verder kwam dan tien wedstrijden in de Premier League. Hij haalde de WK-selectie van Engeland niet.