Alderweireld reageert op akkefietje met De Bruyne: 'Geen koorknapen'

Alderweireld reageert op akkefietje met De Bruyne: 'Geen koorknapen'

24-11-2022 10:04
6

Toby Alderweireld heeft gereageerd op het akkefietje met Kevin De Bruyne tijdens het duel van de Rode Duivels met Canada. De Belgen beleefden een moeizame WK-start en dat zorgde voor de nodige onderlinge irritaties.

De ex-Ajacied kreeg het kort voor rust aan de stok met de sterspeler van Manchester City. "We zijn geen koorknapen", reageert Alderweireld in Belgische media. "Kevin en ik zijn allebei met het spel en de tactiek bezig en dan kan het hoog oplopen. Dat gebeurt vaker, maar nu stonden er honderd camera's bovenop."

België had kort voor het incident de score geopend via Michy Batshuayi. De Bruyne vierde het doelpunt niet, maar ging in conclaaf met bondscoach Roberto Martínez. Vervolgens bemoeide ook Alderweireld zich ermee. "De discussie ging over voetbalzaken", stelt de verdediger. "Ik ga er niet over in detail treden, maar het is ook al lang weer oké met Kevin." De Bruyne vertelde al dat hij vond dat er te snel de lange bal werd gespeeld.

Uitgerekend met een lange pass van Alderweireld opende Batshuayi evenwel de score. "Af en toe is die lange bal nodig", meent de routinier van Antwerp. "We probeerden er steeds voetballend doorheen te komen, maar dat lukte niet. Het was geen goede wedstrijd, er moet heel veel beter."