ADO Den Haag grijpt in en ontslaat Kuyt vanwege dramatische resultaten

24 november om 09:54
Laatste update: 24 november om 10:03

Dirk Kuyt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat bevestigt de club aan Omroep West. Het clubicoon van Feyenoord stond in de Hofstad voor het eerst op eigen benen, maar beleefde een teleurstellende start van zijn trainerscarrière. 

ADO wist zijn laatste vijf wedstrijden niet te winnen en staat daardoor slechts zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Kuyt sprak bij zijn komst in de zomer nog de ambitie uit om meteen te promoveren naar de Eredivisie.

De voormalig international kreeg ADO maar niet aan de praat, nadat hij met drie nederlagen op rij ook al een desastreuze start kende. Hij wist uiteindelijk slechts vier van de zestien duels te winnen met de Haagse club. Hoewel Kuyt zich strijdbaar toonde, grijpt de clubleiding de WK-break aan om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Kuyt houdt het zodoende slechts 176 dagen vol bij ADO. Hij was eerder jeugdtrainer bij Feyenoord.

Naast de sportieve malaise is het ook naast het veld bijzonder onrustig bij ADO.  Zo stapte technisch manager Daryl Janmaat plotseling op en dienden bepalende spelers Thomas Verheydt en Ricardo Kishna een transferverzoek in. De supporters eisten op hun beurt het vertrek van algemeen directeur Edwin Reijntjes.