Oranje gaat Duitsland niet nadoen: 'We gaan ons doel niet laten verpesten'

Oranje gaat Duitsland niet nadoen: 'We gaan ons doel niet laten verpesten'

24-11-2022 12:58 Laatste update: 14:08
57

Het Nederlands elftal gaat de protestactie van Duitsland niet imiteren op het WK. Oranje wil zich nu alleen nog op het veroveren van de wereldtitel richten, vertelt bondscoach Louis van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het duel met Ecuador.

"Ik denk dat Ecuador een tegenstander is die nog meer georganiseerd is dan Senegal", opende Van Gaal over de aankomende tegenstander. "Ze hebben gewiekstere, slimmere spelers. Dus dat maakt het wel moeilijker dan tegen Senegal."

De actie van Duitsland tijdens de teamfoto wordt niet gekopieerd door het Nederlands elftal, stelt Van Gaal. "Dat gaan we niet doen, want wij hebben een punt gezet achter de politieke kwesties. Wij gaan het doel dat wij voor ogen hebben - wereldkampioen worden - niet laten verpesten door acties van FIFA of welke organisatie dan ook."

Denzel Dumfries beaamde dat en vindt dat Oranje zich nu volledig moet focussen op voetbal. "Afgelopen donderdag hebben we arbeidsmigranten ontvangen. Dat was een mooie avond, zowel voor hun als voor ons. Het was een mooie foto van Marten de Roon. We hebben ons zeggie gedaan, nu moet de focus op voetbal liggen."

Van Gaal wil dat niets Oranje afleidt, iets wat hij misschien wel heeft zien gebeuren bij Duitsland, dat met 1-2 verloor van Japan. "Of ze daardoor hebben verloren? Dat is de vraag. Ik wil dat risico niet lopen. We zijn hier om wereldkampioen te worden."

Tegen Senegal was Oranje niet op een goed niveau. "In balbezit kun je niet zo spelen. Als je in balbezit zo speelt tegen toplanden, dan red je het niet. Toplanden kunnen er dan beter mee overweg dan Senegal", besluit Van Gaal.