Bondscoach Ecuador zag Oranje tegen Senegal: 'Ze kwamen er niet doorheen'

Bondscoach Ecuador zag Oranje tegen Senegal: 'Ze kwamen er niet doorheen'

24 november - 18:14 Laatste update: 18:16
30

Gustavo Alfaro heeft vertrouwen in een resultaat van zijn ploeg Ecuador tegen het Nederlands elftal vrijdag. De bondscoach heeft natuurlijk aandachtig gekeken naar de wedstrijd van Oranje tegen Senegal en daarin vielen hem een aantal dingen op.

"Ineens was het raak", vertelt Alfaro op een persconferentie over de wedstrijd van Oranje tegen Senegal. "Ze kwamen er niet doorheen, maar aan het einde hadden ze wel de individuele klasse om het duel open te breken." Oranje won de wedstrijd tegen Senegal na late goals van Cody Gakpo en Davy Klaassen. Ecuador wist in de openingswedstrijd van dit WK het gastland Qatar te verslaan.

Door de stunts van Japan en Saudi Arabië kreeg Alfaro ook meer hoop richting het duel met het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal is natuurlijk favoriet, maar bij Ecuador zien ze genoeg kansen. "Ik heb mensen horen zeggen: waarom gaan we naar het WK als we niet eens een doelpunt kunnen maken tegen Saoedi-Arabië en Japan? Nu blijkt dat deze landen toplanden kunnen verslaan. Het was dus niet zo slecht. We staan er beter voor dan iedereen dacht."

In de aanloop naar het WK speelde Ecuador toevalligerwijs tegen Japan en Saudi Arabië. Allebei de wedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. Alfaro is ervan overtuigd dat het tegen Nederland wel gaat lukken. "Als we vechten tot het eind is alles mogelijk. We hebben niets te verliezen, maar wel heel veel te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie