Hazard kraakt statement van Duitsland: 'Hadden beter die wedstrijd kunnen winnen'

Hazard kraakt statement van Duitsland: 'Hadden beter die wedstrijd kunnen winnen'

24-11-2022 18:26 Laatste update: 19:39
126

Over de OneLove-armband werd de laatste dagen heel wat gezegd en geschreven. Nu heeft ook Eden Hazard bij RMC Sport zijn mening gegeven over de band. De aanvoerder van de Belgen haalt daarbij nog even uit naar de Duitsers die na hun statement verloren van Japan.

De FIFA stak een stokje voor de OneLove-band en liet weten dat de aanvoerders, die de band in Qatar zouden dragen, een gele kaart mochten verwachten. Hazard had daar geen trek in. "Ik vind het niet prettig om erover te praten, want ik ben hier om te voetballen. Ik wilde niet aan de wedstrijd beginnen met een gele kaart, dat zou vervelend zijn voor de rest van het toernooi."

De Duitsers hadden een andere mening dan Hazard over de One Love-armband. Voor hun duel tegen Japan hielden de Duitsers de hand voor de mond. Een symbolisch gebaar richting de FIFA en Qatar om de inperking van de vrijheid van meningsuiting tijdens het toernooi aan te kaarten. Hazard toonde weinig begrip voor het handgebaar van de Duitsers. "Ja, maar achteraf hebben ze verloren. Ze hadden de wedstrijd beter kunnen winnen in plaats van die hand op de mond leggen", aldus de kapitein van de Rode Duivels.

Voor Hazard telt maar één ding in Qatar. "Ik ben hier niet om een politiek signaal af te geven. Daarvoor zijn er andere mensen beter geplaatst. Wij willen ons focussen op het voetbal", stelde de aanvaller van Real Madrid nog.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie