Gebrek aan speeltijd maakte Maguire onzeker: 'Bang om buiten selectie te vallen'

24 november om 21:29
Laatste update: 24 november om 22:08

Waar Harry Maguire onder Erik ten Hag bij Manchester United geen basisspeler is, is hij dat wel bij de nationale ploeg van Engeland. De centrale verdediger maakte dit seizoen zelfs meer minuten voor zijn land dan voor zijn club.

Ten Hag geeft vooralsnog, mede ook door blessureleed bij Maguire, de voorkeur aan Lisandro Martínez en Raphaël Varane. Zijn status bij United zorgde er voor dat hij met de nodige onzekerheid afreisde naar Qatar. "Een groot toernooi is de kers op de taart. Dat wil je meemaken. Natuurlijk ben je bang om buiten de selectie te vallen. Maar ik had er vertrouwen in dat ik in de voorgaande interlands voldoende krediet had opgebouwd om erbij te zitten", aldus Maguire op een persconferentie

Vrijdagavond speelt Maguire tegen Iran zijn vijftigste interland, een voor hem bijzondere mijlpaal. "Dat is een trots moment voor mij en mijn familie. Als kind droomde ik er al van om ooit voor mijn land te kunnen spelen. Ik heb veel mooie herinneringen. Het is een geweldige reis geweest en we staan er op het WK ook goed voor."

Als Engeland vrijdagavond wint van de Verenigde Staten, plaatst het zich voor de achtste finale. Spits en sterkhouder Harry Kane is gewoon van de partij. Er werd even gevreesd voor een enkelblessure, maar die valt alleszins mee.