Richarlison kan geluk niet op na droomavond: 'Zat 4 weken geleden nog te huilen'

Richarlison kan geluk niet op na droomavond: 'Zat 4 weken geleden nog te huilen'

24-11-2022 23:12 Laatste update: 23:15
23

Richarlison was donderdagavond dé grote man bij de wedstrijd van Brazilië tegen Servië (2-0). De spits van Tottenham Hotspur maakte allebei de doelpunten en vooral de tweede was een wonderschone. Richarlison zelf was dolgelukkig na een van de mooiste duels uit zijn leven.

"Dit is echt een droom die uitkomt", vertelt de aanvaller na afloop van de topavond tegen Gazeta Esportiva. "We waren vooral in de tweede helft goed, toen werd onze tegenstander moe en daar konden we gebruik van maken. Vier weken geleden was ik nog aan het huilen vanwege de onzekerheid of ik wel mee zou gaan. De dag van de laatste test was een van de zwaarste dagen uit mijn leven." Richarlison kampte met wat fysieke ongemakken voor de selectie van bondscoach Tite bekend werd gemaakt.

Het was zenuwslopend of de aanvaller wel op tijd fit was voor het WK. "Ik lag daar op die stretcher te wachten op een dokter die me het resultaat zou vertellen, de tijd leek niet voorbij te gaan. Uiteindelijk was het al de moeite die ik erin heb gestopt meer dan waard. Ik was zo gemotiveerd om mijn eerste WK te halen. Uiteindelijk hebben we de eerste wedstrijd in ieder geval gewonnen. Nu is het tijd om te gaan focussen op de volgende twee wedstrijden in de groepsfase."

Richarlison kon zijn geluk niet op na zijn eerste wedstrijd op het WK, het toernooi waar hij nu gedeeld topscorer is. De 24-jarige aanvaller stond in 2017 nog in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar hij vertrok uiteindelijk naar Watford. Via Everton is hij nu terecht gekomen bij Tottenham Hotspur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s