FIFA komt met duidelijkheid: Ronaldo moet wachten op negende WK-goal

FIFA komt met duidelijkheid: Ronaldo moet wachten op negende WK-goal

29-11-2022 14:04
13

Cristiano Ronaldo krijgt definitief niet de openingstreffer van Portugal tegen Uruguay op zijn naam. Er was veel discussie of de spits de voorzet van Bruno Fernandes wel raakte, maar de FIFA heeft nu besloten dat de goal naar de middenvelder van Manchester United gaat.

Ronaldo kon door het doelpunt op gelijke hoogte komen met Eusebio, maar doordat de goal naar Fernandes gaat blijft de spits op acht WK-doelpunten. De middenvelder maakte door dit doelpunt er wel twee tegen Uruguay, waardoor hij nu ook zijn eerste goals op een WK heeft gemaakt. Ronaldo vierde het doelpunt wel alsof hij de bal had aangeraakt, maar de FIFA beslist na een onderzoek dus anders. 

"We gebruikten tijdens het duel tussen Portugal en Uruguay de Connected Ball Technology die in de Al Rihla Official Match Ball van Adidas zit. Met die technologie kunnen we concluderen dat er geen contact werd gemaakt door Ronaldo tijdens de openingstreffer", luidt de conclusie van het onderzoek door de FIFA. Ronaldo heeft wel nog minimaal twee wedstrijden om alsnog op negen doelpunten te komen. Na twee gewonnen duels is Portugal zeker door naar de knockout-fase van dit WK.