Van Gaal steekt loftrompet over 'teamplayer' Oranje: 'Ik ben heel tevreden'

Van Gaal steekt loftrompet over 'teamplayer' Oranje: 'Ik ben heel tevreden'

29-11-2022 14:35 Laatste update: 14:50
9

Louis van Gaal heeft zich in de aanloop naar het derde groepsduel op het WK in Qatar lovend uitgelaten over Vincent Janssen. De spits is een echte 'teamplayer', aldus de bondscoach.

"In alle teamfuncties (volgens Van Gaal: balbezit, balbezit tegenstander, omschakeling naar balbezit en omschakeling naar balbezit tegenstander, red.) speelt hij op een hoog niveau", zei Van Gaal op de persconferentie over Janssen. "Daarom heb ik hem geselecteerd. Bij Antwerp heeft hij ook veel gescoord. Dat is op een redelijk hoog niveau."

Ook bij Oranje doet Janssen het volgens Van Gaal goed. Mogelijk keert de spits tegen Qatar terug in de basiself. "Ik heb de keuze uit meerdere spitsen. Hij is in het team gekomen, omdat Memphis niet kon spelen (tegen Senegal, red.). Dat is zijn rol. Hij kan in het elftal komen als een speler geblesseerd raakt. Dat heeft hij gedaan zoals hij dat kan. Ik ben heel tevreden over Vincent."

Janssen, in de eerste seizoenshelft negen keer trefzeker namens Antwerp, bleef tegen Ecuador (1-1) negentig minuten op de bank. In het duel met Qatar vormt hij mogelijk de aanval met Memphis Depay, die een uur zal spelen. Van Gaal kan ook kiezen voor Cody Gakpo, Steven Bergwijn, Wout Weghorst of Luuk de Jong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie