LIVE-discussie: wijzigingen bij Engeland, wie wordt de opponent van Oranje?

LIVE-discussie: wijzigingen bij Engeland, wie wordt de opponent van Oranje?

29-11-2022 19:50
18

Het Nederlands elftal plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK en zal in spanning de ontknoping in poule B afwachten. Engeland heeft op voorhand de beste papieren, maar Iran, Wales en de Verenigde Staten doen allen nog mee.

The Three Lions gaan met vier punten aan kop en nemen het dinsdagavond op tegen Wales, dat met één punt onderaan staat. De Engelse bondscoach Gareth Southgate voert vier wijzigingen door. Rechtsback Kyle Walker, middenvelder Jordan Henderson, spelmaker Phil Foden en aanvaller Marcus Rashford komen in het elftal voor Kieran Trippier, Mason Mount, Raheem Sterling en Bukayo Saka. Bij Wales zijn de ogen gericht op Gareth Bale, die dit toernooi al de nodige kritiek kreeg.

Iran verdedigt in het duel met de Verenigde Staten een voorsprong van één punt: drie om twee. Mocht het team van bondscoach Carlos Queiroz de tweede plaats vasthouden, dan wacht in de achtste finale een treffen met Oranje. Bij de Amerikanen is Cameron Carter-Vic een nieuw gezicht centraal achterin. Voorin maakt Haji Wright plaats voor Josh Sargent.

De opstellingen
Wales: Ward, Williams, Davies, Mepham, Rodon, Allen, Ramsey, Bale, James, Ampadu, Moore.
Engeland: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Rice, Bellingham, Henderson, Kane, Rashford, Foden.

Iran: Beiranvand, Rezaeian, Majid Hosseini, Pouraliganji, Mohammadi, Noorollahi, Ezatolahi, Hajsafi, Gholizadeh, Azmoun, Taremi
Verenigde Staten: Turner, Dest, Carter-Vickers, Ream, Robinson, McKennie, Adams, Musah, Weah, Sargent, Pulisic

No Poll